Dit is Connecting Melodies.

Dit ben ik.

“Muziek kan de wereld veranderen.” -

Beethoven slaat hiermee de spijker op z’n kop.

Muziek is mijn levenslied. Een stroom die zonder te stoppen door mijn aderen gíert. En mijn grootste geluk is om dat met iedereen delen.

Je mag me Niek Hofman noemen, wellicht beter bekend als DJ Maroon Wax, vintage feelgood vinyl DJ. Daarnaast ben ik ook radiomaker, pedagoog, workshopleider, docent en presentator. In al mijn werk staat verbinding tussen mensen centraal. Wanneer mensen geboeid, geïnspireerd en geraakt worden met wat ik doe, kan ik mijn geluk niet op. Het draait bij Connecting Melodies dan ook om verbinding, verwondering en vermaak. En muziek staat daarin centraal.

Mijn passie voor muziek begon al vroeg. Als klein jochie van 8 jaar werd ik compleet omvergeblazen door de tracks die er werden gedraaid bij TOPPOP, het meest betoverende uur van de week. De sound van Bob Marley en UB40 raakte me tot diep in de kern en daar voorbij. Ik wist niet wat ik meemaakte. Toen was het al duidelijk: muziek is meer dan alleen geluid, het is een emotie, een beleving.


Die beleving moet gedeeld worden met de hele wereld, iedereen inbegrepen. Connecting Melodies brengt mensen dan ook samen met de kracht van muziek. Of het nu gaat om een bruiloft, bedrijfsfeest of pubquiz, mijn absolute doel is om een onvergetelijke sfeer te creëren waar iedereen zich thuis voelt en alles helemaal los kan laten, inclusief de haren.

Ik ben geen doorsnee DJ en daar ben ik intens trots op. Wat mij uniek maakt is mijn grote collectie met fantastische vinylplaten, de vintage vibes, en een vleugje nostalgie. Alles met de allergrootste lach, passie en energie.

Door op elk detail te letten en het publiek aan te voelen én met mijn oren voor de perfecte track, zorg ik voor een muzikale reis door tijd en emotie. Er wordt alles aan gedaan die reis onvergetelijk te maken. Jij kan daar zelfs bij helpen door zelf de platen uit te kiezen. Alles draait om verbinding en ik draai de platen.

Mijn muzikale tijdmachine laat enkel mooie herinneringen en belevingen achter, want mijn groene hart probeert altijd een steentje bij te dragen aan een betere wereld. We gaan dus wel de lucht in, maar alleen met de voetjes van de vloer.

Ga jij mee terug in de tijd? Je krijgt er geen spijt van.

DJ Maroon Wax met zijn vinylplaten

Wat anderen over mij zeggen